Выбери любимый жанр

Выбрать книгу по жанру

Фантастика и фэнтези

Детективы и триллеры

Проза

Любовные романы

Приключения

Детские

Поэзия и драматургия

Старинная литература

Научно-образовательная

Компьютеры и интернет

Справочная литература

Документальная литература

Религия и духовность

Юмор

Дом и семья

Деловая литература

Жанр не определен

Техника

Прочее

Драматургия

Фольклор

Военное дело

Последние комментарии
оксана2018-11-27
Вообще, я больше люблю новинки литератур
К книге
Professor2018-11-27
Очень понравилась книга. Рекомендую!
К книге
Vera.Li2016-02-21
Миленько и простенько, без всяких интриг
К книге
ст.ст.2018-05-15
 И что это было?
К книге
Наталья222018-11-27
Сюжет захватывающий. Все-таки читать кни
К книге
Автор Самбук Ростислав Феодосьевич

Самбук Ростислав Феодосьевич


Книги автора Самбук Ростислав Феодосьевич

Буря на озере
Буря на озере
В Озерске во время рыбалки погиб местный ветеринар Андрей Завгородний. Основной версией райотдела милиции был несчастный случай, но сын ветеринара обнаружил черновик письма отца в управление госбезопасности: «У меня был весьма неприятный разговор, который, полагаю, должен заинтересовать компетентные органы. Во время войны…» На этом черновик обрывался. Накануне к Завгороднему приезжал из Канады его двоюродный брат Роман Стецишин, чей отец был бандеровским куренным атаманом. Фактов более чем достаточно, чтобы в расследование вмешались «компетентные органы», в Озерск приезжает капитан госбезопасности Шугалий.
Коллекция профессора Стаха
Коллекция профессора Стаха
 «Портрет» Эль Греко
«Портрет» Эль Греко
Шифрованный счёт
Шифрованный счёт
Жорстокий ліс
Жорстокий ліс
Тайна вечеря
Тайна вечеря
Ростислав Самбук — великий майстер пригодницького сюжету. Читачі знають його за романами «Ювелір з вулиці Капуцинів», «Крах чорних гномів», «Гіркий дим», «Ненависть», повістями «Портрет» Ель Греко», «Автограф для слідчого» та ін. Роман «Тайна вечеря» присвячений трагічним подіям 1937 року на Україні. В ньому читач познайомиться з цікавими психологічними спостереженнями і дослідженнями політичного лицемірства, яке межує з повною аморальністю, із сміливим розвінчуванням безапеляційного цинізму, що згубив мільйони людських життів.
Сліди СС
Сліди СС
До книги відомого українського радянського письменника увійшли гостросюжетні твори про злочинне відродження колишніми есесівцями нацизму в Європі.
Шукайте жінку
Шукайте жінку
Гостросюжетний роман “Шукайте жінку” присвячений актуальним проблемам перебудови, боротьби з корупцією у нашому суспільстві.
Фальшивий талісман
Фальшивий талісман
В основе романа украинского советского писателя Ростислава Самбука “Фальшивий талісман” — документальный факт о том, как в 1944 году готовилось фашистами и было обезврежено советской контрразведкой покушение на верховного главнокомандующего Вооруженными Силами СССР и других членов Государственного Комитета Обороны.
Під завісу
Під завісу
Подіям тридцятирічної давності, коли рештки бандерівських банд знущалися з мирних жителів західноукраїнських сіл, і боротьбі радянських людей проти націоналістичних недобитків присвячена повість «Під завісу».
Останній заколот
Останній заколот
В основу роману “Останній заколот” покладено події, що відбувалися на Україні в 1922 роді. У Києві було створено контрреволюційну організацію “Центр дії”, акції якої координувалися з Парижа. На Поліссі поновили збройну боротьбу з Радянською владою залишки розгромленого Червоною Армією корпусу генерал-хорунжого Юрія Тютюнника. Працівники Київської губчека розпочинають операцію по ліквідації контрреволюційного підпілля.
Скіфська чаша
Скіфська чаша
В книгу вошло две повести. В “Скифской чаше” рассказывается о том, как у известного археолога во время творческого вечера пропала найденная им в скифском кургане серебряная чаша. Начинается сложное разыскивание, в результате которого милиция обезвреживает свору законспирированных грабителей. Вторая повесть — “Два дневных рейса” — посвящена работникам милиции, разоблачающим расхитителей социалистической собственности
Есесівські мільйони
Есесівські мільйони
Повість “Есесівські мільйони” присвячена боротьбі прогресивної молоді з неофашизмом.
Дияволи з «Веселого пекла»
Дияволи з «Веселого пекла»
… Колись тут була так звана «Альпійська фортеця» фюрера. Наприкінці війни есесівці сховали в закинутих штольнях та різних тайниках секретні документи, цінні папери, коштовності рейхсбанку. Через двадцять років американському полковнику Грейту і колишньому гауптштурмфюреру СС Ангелю вдається натрапити на сліди захованих скарбів. Перед цим вони займалися таємною продажею дівчат у гареми Близького Сходу, та пошуки скарбів виявилися вигіднішим бізнесом. В романі «досліджуються» біографії колишніх есесівців, показується, що і зараз вони не склали зброї, хоч і маскуються під добропорядних бюргерів, — йдуть на шантаж, обман, вбивства заради своїх підлих цілей.
Вибух
Вибух
В книгу современного украинского писателя вошли два романа и повесть. Роман “Взрыв” и повесть “Вельветовые джинсы” направлены против расхитителей социалистической собственности, взяточников. Главные их герои — работники советской прокуратуры и следственных органов, которые раскрывают преступные действия воров, предупреждают нарушения социалистической законности. Роман “Сейф” — произведение о советских контрразведчиках. Здесь действуют персонажи, известные читателю по книге Р.Самбука “Бронзовый черт”.
Вельветові джинси
Вельветові джинси
Повість “Вельветові джинси” спрямована проти розкрадачів соціалістичної власності, хабарників. Головними героями в ній є працівники радянської прокуратури й слідчих органів, котрі викривають злочини крадіїв, запобігають порушенням соціалістичної законності.
Два денних рейси
Два денних рейси
Повість “Два денних рейси” присвячена викриттю працівниками міліції розкрадачів соціалістичної власності.
Автограф для слідчого
Автограф для слідчого
Полковник Роман Козюренко — герой пригодницьких по­вістей Ростислава Самбука — досвідчений криміналіст. У повісті “Автограф для слідчого” йому доводиться розплутувати справу, пов’язану з крадіжкою на вели­кому швейному об’єднанні. Злочинці вміють замітати сліди. Один з них під час війни служив у поліції, другий — спекулянт. Щоб уник­нути розплати, вони не зупиняються ні перед чим, сил­куючись спрямувати слідство хибним шляхом, але пол­ковникові Козюренку з допомогою громадськості вда­ється знешкодити озброєну банду. Повість “Есесівські мільйони” присвячена боротьбі про­гресивної молоді з неофашизмом
Ювелір з вулиці Капуцинів
Ювелір з вулиці Капуцинів
Власник фешенебельного ювелірного магазину Карл Кремер — своя людина у вищих колах гітлерівської адміністрації. Але ні шеф гестапо, ні губернатор дистрикту не підозрюють, що під цим іменем діє радянський розвідник. А тим часом ювелір з вулиці Капуцинів натрапляє на слід таємної атомної лабораторії, в якій провадяться експерименти по виготовленню найсекретнішої зброї. У смертельному двобої з гестапівцями Петро Кирилюк (Кремер) здобуває дуже важливі відомості. Гітлерівська служба безпеки розшукує сміливця… “Роман Ростислава Самбука побудований на гранично напружених ситуаціях, колізіях, сповнених драматизму епізодах. І про кожен із них читач скаже: “Так могло бути”. От ця вірогідність і є одною з найкращих якостей роману “Ювелір з вулиці Капуцинів”. Так оцінив цей твір відомий майстер пригодницького жанру Юрій Дольд-Михайлик.
Крах чорних гномів
Крах чорних гномів
“Крах чорних гномів” — друга книга пригодницького роману “Ювелір з вулиці Капуцинів”. Групенфюрер СС фон Вайганг, довірена особа Гіммлера, виконує у Дрездені секретне доручення Управління імперської безпеки. До його резиденції не може проникнути жодна стороння особа. Це вдається зробити лише радянському розвідникові Петрові Кирилюку, який діє під виглядом німецького комерсанта Карла Кремера. Гестапо натрапляє на слід Кремера, але розвідникові вдається уникнути переслідування. За дорученням фон Вайганга він встановлює в Швейцарії контакти з материм американським шпигуном Хокінсом… Це — книга про мужність радянської людини, яка не шкодує життя в ім’я перемоги над ворогом.