Выбери любимый жанр

Выбрать книгу по жанру

Фантастика и фэнтези

Детективы и триллеры

Проза

Любовные романы

Приключения

Детские

Поэзия и драматургия

Старинная литература

Научно-образовательная

Компьютеры и интернет

Справочная литература

Документальная литература

Религия и духовность

Юмор

Дом и семья

Деловая литература

Жанр не определен

Техника

Прочее

Драматургия

Фольклор

Военное дело

Последние комментарии
оксана2018-11-27
Вообще, я больше люблю новинки литератур
К книге
Professor2018-11-27
Очень понравилась книга. Рекомендую!
К книге
Vera.Li2016-02-21
Миленько и простенько, без всяких интриг
К книге
ст.ст.2018-05-15
 И что это было?
К книге
Наталья222018-11-27
Сюжет захватывающий. Все-таки читать кни
К книге

Putin LÄhee Hitleriin - Рыбаченко Олег Павлович - Страница 2


2
Изменить размер шрифта:

  Ja sitten tapahtuu ihme. Ja ennennäkemättömät pakkaset, joista jopa saksalainen hiilen bensiini jäätyi, ja laitteet epäonnistuivat, ja saksalaiset sotilaat itse jäätyivät elossa.

  Uudessa ruumiissa Vladimir Putin alkoi tuntea Hitlerin muistoa itsessään. Toisaalta tämä on jopa hyvä. Et jää kiinni oudosta käytöksestä ja tietämättömyydestä. Itse asiassa paholainen tietää, miltä saksalaiset kenraalit ja ministerit näyttävät. Näyttää siltä, että Speeria pidettiin heistä lahjakkaimpana.

  Mutta Hitlerin muisti viittasi siihen, että Speer ei ollut vielä saanut valtakunnan ase- ja ammusministerin virkaa. Ja ehkä - tämä oli yksi tärkeimmistä syistä natsi-Saksan tappioon. Jos näin energinen ministeri olisi nimitetty aikaisemmin, sotien kulku olisi ollut toinen.

  Hitler ei kuitenkaan vain onnistunut antamaan jambille tässä. Hän esimerkiksi pysäytti saksalaiset tankit lähellä Dukeria, ja sen seurauksena neljäsataa tuhatta brittiä ja satatuhatta ranskalaista onnistui pakenemaan Isoon-Britanniaan. Ja jos Hitler vangitsi nämä joukot, ehkä jopa Churchillin täytyi mennä rauhaan. Yleensä päätös taistella Saksaa, joka otti haltuunsa lähes koko Manner-Euroopan, oli tietysti idioottimainen.

  Mutta se oli Churchill, joka pelasti Venäjän tai Neuvostoliiton.

  Ilman toista rintamaa Stalinin mahdollisuudet Kolmatta valtakuntaa ja sen satelliitteja vastaan olisivat olleet lähes nolla.

  Joten... Putin kirosi. Hän ei pitänyt Churchillistä. Ehkä tätä johtajaa kohtaan oli jopa piilotettua kateutta. Loppujen lopuksi Churchill pysyi historiassa legendana ja herrasmiehenä.

  Ja Venäjän presidenttiä kutsutaan: Vovka-Cain! Häntä todella muistetaan Venäjän ja maailman historiassa epäystävällisellä sanalla. Kyllä, hän pääsi irti - hän ei kestänyt kiusausta ja aloitti suuren sodan. Suurin virhe, ja ennen kaikkea moraalinen: tämä on kampanja Kiovaa vastaan. Kerran, kun Georgiassa käytiin sotaa, diktaattori halusi hyökätä Tbilisiin. Mutta Venäjän virallinen presidentti ja korkein komentaja Dmitri Medvedev vastustivat sitä jyrkästi. Ja minun piti lopettaa tappelu. Viisi päivää kestänyt sota, yksi maailmanhistorian lyhyimmistä ja kenties Venäjän historian nopein sota, on ohi. Satakuusi sotilasta menetettiin, georgialaiset menettivät hieman enemmän. Silloin oli ärtymyksen tunne siitä, etteivät he käyttäneet tilaisuutta hyväkseen Georgian miehittämiseksi. Mutta Dmitri Medvedev selitti melko loogisesti, että vaikka he onnistuvat miehittämään nopeasti Kaukasian tasavallan alueen, Venäjän armeija kohtaa sissisodan. Lisäksi silmieni edessä oli jo esimerkki Irakista, jonka amerikkalaiset miehittivät kolmessa viikossa, mutta kohtasivat sellaisen puolueellisuuden, että heidän oli pakko lähteä sieltä, kun he menettivät viisi tuhatta vain kuollutta.

  Kyllä, ja Afganistan on sama ... Lisäksi Georgia on vuoristoinen maa, ja siellä voit todella partisoida sieltä ja takaisin. Lisäksi Tšetšenian vastarinta ei ole vielä päättynyt. Doku Umarov oli vielä elossa, ja sissisota ei ollut käynnissä vain Tšetšeniassa, vaan myös lähes koko Pohjois-Kaukasiassa. Ja Georgian miehityksen tapauksessa koko kollektiivinen länsi auttaisi valkoihoisia. Ja islamistit alkaisivat myös saada apua ja nostaa päätään.

  Joten Dmitri Medvedev osoitti tuolloin tervettä järkeä. Ja ehkä tämä oli yksi harvoista viisaista päätöksistä, joita hän teki.

(window.adrunTag = window.adrunTag || []).push({v: 1, el: 'adrun-4-390', c: 4, b: 390})

  Mutta myös sota Ukrainan kanssa vaikutti suhteellisen helpolta. Joten slaavilaisen veljen joukot osoittivat itsensä erittäin huonosti vuoden 2014 ja talven 2015 taisteluissa, ja tietysti vaikutelma oli, että vihollinen oli nollasoturi.

  No, päinvastoin, Venäjän armeijasta, varsinkin Syyrian jälkeen, liioiteltuja ideoita. Kuten, olemme teknisesti maailman tehokkain. Ja heittää hatut kaikille.

  Vaikuttaa siltä, että monet ajattelisivat niin, jos he olisivat Putin. Ja luultavasti amerikkalaiset eivät olleet ovelia sanoessaan, että Venäjän armeija voisi valloittaa Kiovan kolmessa päivässä. He myös ilmeisesti ajattelivat, että Venäjä oli liian vahva ja Ukraina heikko. Mutta... Jo ensimmäisinä päivinä valitut venäläiset yksiköt kärsivät raskaita tappioita ja kävi selväksi, että blitzkrieg oli epäonnistunut.

  Sota jatkui, ei niin kuin hän halusi. Ehkä rauha olisi pitänyt tehdä, varsinkin sodan ensimmäisenä kuukautena, jolloin saavutettiin suurimmat onnistumiset. Mutta tietysti halusin enemmän. Sitten tappiot lisääntyivät. Ja sitten elokuun lopussa ja syksyllä ukrainalaiset saavuttivat konkreettisia menestyksiä taistelukentillä. He tyrmäsivät venäläiset joukot Harkovin alueelta ja osittain Luganskista ja valtasivat takaisin Khersonin ja Dneprin takana olevan alueen. Tuolloin ukrainalaiset eivät halunneet toista maailmaa, jotkut pitivät paluusta vuoden 1991 rajoille.

  Minun piti julistaa mobilisaatio ja siirtää lisäjoukkoja. Ja talvella yrittää uudelleen, edetä...

  Vladimir Putin on itsepäinen ihminen. Vaikka historia opettaa, että itsepäisyys voi olla erittäin vaarallista. Esimerkiksi Hitler olisi voinut ainakin osittain säilyttää hallintonsa ja ehkä oman ihonsa, jos hän olisi mennyt rauhaan aikaisemmin. Täällä Hirohito pystyi pelastamaan henkensä ja jopa keisarillisen tittelinsä, vaikka hän menetti todellisen vallan. Ja riivattu Fuhrer menetti kaiken. Voit muistaa Ivan Julman! Joka tarjosi maailmalle ja osan Liivinmaata, mukaan lukien Narva ja Derpt. Mutta Ivan Julma halusi Liivinmaan kokonaisuudessaan. Ja hän jatkoi sotaa Ruotsin ja Kansainyhteisön kanssa. No, minun piti myös torjua Krimin khaanin hyökkäyksiä. Lyhyesti sanottuna hän menetti kaiken, mitä oli voittanut, ja joutui antamaan takaisin osan omastaan. Ja sota kesti kaksikymmentäviisi vuotta. Kyllä oli seikkailu.

  Onko Putin kuitenkin vain menneisyydestä ja menneisyydestä? Pitääkö päättää mitä tehdä nykyhetkellä? Tai jatka sotaa Neuvostoliiton kanssa, ottaen huomioon kolmannen valtakunnan aiemmat virheet. Tai yritä silti tehdä rauha Stalinin kanssa. Silti esi-isiensä tappaminen ei ole kovin miellyttävää. Mutta jos voisitte yhdistyä kommunistien kanssa vihattua Britanniaa ja Amerikkaa vastaan, se olisi siistiä!

  Itse asiassa Putin, joka taisteli puolitoista vuotta, ei voinut voittaa Ukrainaa, lisäksi hän kärsi tappioita siellä, ja jopa Taleban avasi toisen rintaman etelään. Ja tässä on mahdollisuus! Voit saavuttaa paljon. Ja ehkä jopa tulla maailman hallitsijaksi!

  Vladimir Vladimirovich nauroi ja virnisti lyhyisiin viiksiinsä. Huolimatta siitä, mitä he sanovat Hitleristä, hän valloitti melkein koko Euroopan kahdessa kuukaudessa. Puola, joka oli tuolloin väkiluvultaan ja alueeltaan verrattavissa Ukrainaan, voitti kahdessa viikossa. Ja puolessatoista kuukaudessa Ranskan, Britannian, Belgian ja Hollannin joukot voitettiin. Pelkästään yli neljä miljoonaa ihmistä vangittiin. Tässä saavutus.